راهنمای خرید انواع سیم و کابل, مقالات

الزامات برقی بیمارستان چیست؟

الزامات برقی بیمارستان

الزامات برقی بیمارستان و مراکز درمانى به شرح می‌باشند:

  • -اتصال زمین (ارت)
  • -برق اضطراری (دیزل ژنراتور)
  • -برق سالم (استابلایزر)
  • -(UPS) برق پشتیبان
  • -ایزولاسیون (ترانس ایزوله)

اتصال زمین (ارت)

الزامات برقی بیمارستان وجود ارت در مراکز درمانى جزو الزامات اساسى است. استانداردى که در این خصوص وجود دارد به دلیل تماس و ارتباط الکتریکى تجهیزات پزشکى با بدن بیماران کاملاً با استاندارد مراکز صنعتى تفاوت دارد.

ارت مناسب

الزامات برقی بیمارستان وجود ارت مناسب و اتصال به زمین بدنه تجهیزات در مراکز درمانى علاوه بر حفاظت الکتریکى پرسنل و بیماران و مراجعان در مقابل جریان هاى نشتى، پارازیت ها و نویزهاى ناشى از خود بیمار، تخت ها و تجهیزات اطراف بیمار را نیز که از طریق امواج الکترومغناطیسى موجود در فضا (موبایل ، تلوزیون و ..) القاء مى شوند،ازبین مى برد.

الزامات مربوط به ارت

الزامات برقی بیمارستان الزامات مربوط به ارت با توجه به مقاومت مخصوص زمین، عمق چاه از حداقل ۲ متر تا ۸ متر و قطرآن حدود ۸۰ سانتیمتر یا کمتر می تواند باشد.

در زمین هایی که با توجه به نوع خاک دارای مقاومت مخصوص کمتری است مانند خاک های کشاورزی و رسی، عمق مورد نیاز برای حفاری کمتر بوده و در زمین های شنی و سنگلاخی که دارای مقاومت مخصوص بالاتری است نیاز به حفر چاه با عمق بیشتر است. برای اندازه گیری مقاومت مخصوص خاک از دستگاه های خاص استفاده می شود. در صورتی که تا عمق ۲-۴ به رطوبت نرسیدیم و احتمال بدهیم

در عمق بیشتر از ۶ متر به رطوبت نخواهیم رسید نیازی نیست چاه را بیشتر از ۶ متر حفر کنیم. محدوده مقاومت مخصوص چند نوع خاک در جدول زیر نوشته شده است.

 

بیشتر بخوانید : کابل تجهیزات پزشکی

 

تست ساده سیم ارت پریزهاى مراکز درمانى

الزامات برقی بیمارستان براى تست سیم ارت مى توان از یک لامپ ۱۵۰W یا ۲۰۰W ، یک سرپیچ که به آن دو سیم نیم مترى اتصال دارد، یک ولت متر و یک فازمتر استفاده کرد.

  •  ابتدا با کمک فازمتر، فازِ پریز ارت دار مورد نظر پیدا مى شود
  • و یک سر سیم هاى متصل به سرپیچ لامپ، به فاز و سر دیگر به نول متصل مى شود.

ولت متر هم باید با لامپ موازى باشد. در این حالت لامپ روشن مى شود و ولت متر هم عددى حدود ۲۲۰V را نشان مى دهد. این عدد یادداشت مى شود، در این حالت بدون اینکه سیم فاز خارج شود، فقط سیم نول خارج مى شود، لامپ خاموش می شود و ولت متر عدد صفر را نشان مى دهد. حالا سیمى که قبلاً داخل نول بود، به زبانه فلزى ارت که روى پریز برق قرار دارد متصل مى شود. در این حالت باید مجدداً لامپ روشن شود و نور آن مشابه حالت اول و ولتاژ نشان داده شده برابر ولتاژ قبلى باشد.

یعنى ولتاژ بین فاز و نول در حالت روشن بودن لامپ برابر ولتاژ فاز و ارت در حالت روشن بودن لامپ باشد.
این تست باید براى تک تک پریزها به صورت دوره اى انجام شود.

وجود خطا در تست ارت

وجود خطا در این تست نشانه وجود اشکال در سیم ارت یا وجود مقاومت در آن است که در هر صورت باید براى اصلاح آن اقدامات لازم صورت پذیرد. به طور کلى مى توان گفت در سیستم اتصال زمین تاسیسات برق بیمارستان،

علاوه بر این که عملکرد درست تاسیسات الکتریکى و حفاظت در برابر اتصال اتفاقى برق بر روى بدنه فلزى دستگاه ها و وسایل برقى بر اثر بروز اشکالات فنى مطرح است،

نشت جریان برق از تجهیزات و لوازم برقى سالم که در مجاورت بیماران ، مورد استفاده قرار مى گیرد نیز ممکن استبراى بیمار مخاطره آمیز باشد. به همین دلیل به منظور حفاظت از افراد در برابر شوک حاصله از این نوع جریان ها، باید یک سیستم اتصال زمین قابل اطمینان پیش بینى شود و بدنه فلزى کلیه وسایل و دستگاه هاى برقى ثابت و سیار به آن متصل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *