ما در این بخش سعی داریم راجع به انواع کابل شبکه ، تاریخچه ، انواع آن و غیره صحبت کنیم. لطفا با ما همراه باشید.
پیشینهی کابل شبکه
ساموئل مورس با اختراع تلگراف در سال ۱۸۴۴ ، ایده ارتباطات دیجیتالی را به صورت کلی مطرح کرد. قطعا شما هم با ما هم نظر هستید که آنچه امروز به عنوان ارتباط دیجیتال می شناسیم با ایده ی مورس متفاوت است اما کارشناسان اعتقاد دارند که اساس هر دو یکسان است و تفاوت مهم آنها ، سرعت است. امروزه ما حتی این توانایی را داریم که در هر ثانیه ۱ گیگابایت اطلاعات را ارسال کنیم اما در اواسط قرن ۱۹، تنها امکان فرستادن حداکثر دو یا سه خط و نقطه در تلگراف وجود داشت.
پس از جا افتادن تلگراف ، امیل بودات فرانسوی ماشین چاپ تلگراف (Teletypewriter) را نمایش داد که در آن از کیبورد و کد پنج بیتی بهره می برد و می توانست پیام های تلگرافی را به صورت مجازی ارسال و دریافت کند. از تاثیر گذاری این اتفاق همین بس که هنوز هم در ارتباطات سریال، از Baud Rate استفاده می گردد.
پس از آن ، پیشرفت ها در این حوزه متوقف نشد و شرکت های امریکایی کدهای ۷ بیتی ارایه کردند که ۱۲۸ کاراکتر را پوشش میداد. سپس IBM پا به میدان نهاد و کد ASCII که ۸ بیتی است را رونمایی کرد. این کد ۲۵۶ کاراکتر را پوشش میداد و و به Extended ASCII مشهور گردید.
ما در چهار دهه ی اخیر شاهد نیاز روز افزون به ارتباط سریع بین کامپیوترها هستیم. افراد زیادی درباره ی چگونگی بالا بردن سرعت ارتباط نظر داده اند اما آنچه که مشخص است این است که افزایش سرعت ارتباط به تجهیزات سریعتر، قیمت کابل شبکه و سخت افزار بهتر نیاز دارد. پس ما سعی می کنیم آنچه که باید در مورد خرید کابل شبکه بدانید را بیان کنیم.
توصیف کابل شبکه
تعریف دقیق کابل شبکه کمی سخت است اما می توان به این تعریف بسنده کرد که کابل شبکه مجموعه ای از سیم ها است که جنس مسی یا شیشه ای دارند و برای انتقال داده بین کامپیوترها و روترها و سوییچ ها و شبکه های استورج SAN استفاده میشوند (این اسم هایی که گفته شد ، اجزا و مولفه های شبکه هستند). پس کابل شبکه محلی است که اطلاعات در آن جریان دارند و از دستگاهی در شبکه به دستگاه دیگر منتقل می شوند.
با این تعریف مختصر دریافتیم که کاربرد کابل های شبکه کدامند. حالا وقت آن رسیده که راجع به انواع کابل شبکه صحبت نماییم.
بیشتر بخوانید : از سیم های افشان چه استفاده ای می شود؟
انواع کابل شبکه
کابل شبکه اواع گوناگونی دارد که بسته به ساختار، توپولوژی و معماری سیستم ، از میان آنها انتخاب صورت می گیرد. مثلا هنگام ایجاد یک زنجیره و پیش از خرید کابل شبکه ، باید بدانیم که این شبکه چه اندازه ای دارد ، از چه پروتکلی استفاده می کند و توپولوژی آن چگونه است.
اینکه راجع به انواع کابل شبکه اطلاعات داشته باشیم و بدانیم که این کابل ها چه ارتباطی با ویژگی های دیگر شبکه دارند ، به ما کمک می کند تا شبکه ی موفقی را ایجاد کنیم. حتما دقت نمایید که اگر شبکه را از همان ابتدا به شکل دقیق و درست راه اندازی کنید ، وقت خود را ذخیره کرده اید چون از ساعت ها عیب یابی سیستم بی نیاز می شوید (به قول معروف ، خشت اول چون نهد معمار کج ، تا ثریا می رود دیوار کج). پس حالا به اهمیت شناخت کابل شبکه پی برده اید.
اینکه در شبکه های محلی یا LAN و شبکه های WAN چه کابلی استفاده می کنیم ، بسیار مهم است اما باید بدانید که شما تنها قادر هستید که درباره ی کابل کشی شبکه محلی خودتان تصمیم بگیرید و اپراتورها راجع به شبکه های WAN تصمیم گیری می کنند.
انواع کابل شبکه ی LAN عبارتنداز: کابل زوج به هم تابیده یا Twisted Pair ، کابل Unshielded Twisted یا UTP ، کابل کواکسیال (Coaxial) و کابل چند جفتی یا Multi Pair.
البته ی نوع دیگری از شبکه وجود دارد که بی سیم یا Wireless است و به نام وای فای (Wi-Fi) شناخته می گردد.