راهنمای خرید انواع سیم و کابل

توضیحات درباره ی کابل زره دار

کابل زره دار

اگر شما در حال خواندن این مقاله هستید ، ممکن است این سوال را در ذهن خود داشته باشید که کابل زره دار چیست. البته این تنها سوال شما نخواهد بود و یکی از متداول ترین سوالات کاربران می باشد که در ادامه سعی می کنیم توضیحاتی درباره ی آن ارایه دهیم.

کدام کابل، کابل زره دار است؟

یکی از معمول ترین تعاریف راجع به کابل زره دار شرکت سیم و کابل آرین ابهر این است: کابل زره دار یا کابل آرمور دار ، نوعی کابل افشان است که قدرت هادی بالایی دارد.

در تبادلات بین المللی ، نام اختصاری این کابل SWA می باشد و رایج ترین نوع استفاده ی آن در سامانه های انتقال الکتریسیته از زمین به قدرت یک کیلو ولت و بیشتر است.

کابل زره دار نمایندگی کابل آرین ابهر ، در هر دو سامانه ی فشار قوی و فشار ضعیف کاربرد دارد. تفاوت کابل های استفاده شده در این سیستم ها ، جنس هادی کابل زره دار شرکت سیم برق آرین ابهر است. هادی به کار رفته در کابل زره دار فشار ضعیف از جنس مس و هادی استفاده شده در کابل زره دار فشار قوی از جنس آلومینیوم است. بلافاصله این سوال پیش می آید که این تفاوت به چه دلیل است. در پاسخ باید گفت که در سامانه های فشار قوی ، مس زودتر داغ می گردد و این باعث می شود که کابل زره دار ، کارایی مناسب خود را از دست دهد.

مانند بسیاری از محصولات سیم برق آرین ابهر، جنس عایق کابل های زره دار نیز PVC (پلی وینیل کلرید) می باشد. دلیل آن هم مقاومت پی وی سی در برابر آب و ویژگی های الکتریکی بهتر آن است. محل قرار گرفتن PVC نیز بین لایه ی درونی و بیرونی کابل می باشد.

دلیل زره داشتن این کابل هم این است که زره یا آرمور در مقابل ضربات احتمالی مقاومت نماید و سیم را تحت حفاظت خویش قرار دهد. این زره در کابل های چند رشته از جنس استیل و در کابل های تک رشته از جنس آلومینیوم است.

بیشتر بخوانید : به کدام کابل ها، کابل های کنترل می گویند؟

 

قالب کلی کابل فشار متوسط زره دار

قالب (از داخل به خارج) معمول کابل فشار متوسط زره دار ، از موارد زیر تشکیل شده است:

– رسانای کابل (Conductor)

– صفحه ی نیمه رسانا (Semi conductor Screen)

– عایق (Insulation)

– صفحه ی نیمه رسانای دوم (Semi conductor Screen)

– صفحه ی فلزی (Metallic Screen)

– غلاف داخلی (Inner Sheath)

– زره (Armor)

– پوشش (Jacket)

صفحه ی ی نیمه رسانا یا Semi conductor Screen چیست؟

سطح هادی کابل های زره دار شرکت سیم ابهر صاف نیست (در انگلیسی به آن Stranded می گویند) ، ممکن است در میان آن و لایه ی عایق ، فضای خالی به وجود آید ، یکنواختی میدان را بر هم زند و باعث ایجاد جرقه گردد. به همین دلیل است که در میان آنها از صفحه ی نیمه رسانا (Semi conductor Screen) استفاده می شود. به عبارت دیگر ، این صفحه منجر به ایجاد سطحی صاف در بین هادی و لایه ی عایق می گردد تا میدان الکتریکی روی هادی یکنواخت باشد. این صفحه معمولا مشکی رنگ است و ضخامتی بیشتر از ۱/۰ میلیمتر ندارد.

صفحه ی دوم نیمه رسانای قرار گرفته بر روی عایق ، مشابه ی صفحه ی اول است و این تشابه باعث می شود که یک میدان الکتریکی متقارن شکل گیرد. البته ضخامت این صفحه ۱ میلیمتر است و رنگ آن نیز سیاه می باشد.

عایق کابل زره دار چیست؟

جنس عایق کابل زره دار شرکت سیم برق آرین ابهر ، PVC می باشد. این ماده ، مقاومتی تا دمای ۷۰ درجه ی سانتیگراد و انعطاف پذیری بالایی دارد که خود یک امتیاز محسوب می شود اما مشکل اینجاست که نمی توان از آن برای ولتاژ های ۱۰ کیلو ولت به بالا استفاده کرد زیرا تجربه نشان داده که تلفات آن زیاد است. پس برای برای ولتاژ های ۱۰ کیلو ولت به بالا باید چه کرد؟

عایق XLPE کابل زره دار

این عایق نسبت به پی وی سی ، تحمل حرارت های بالاتری (تا ۹۰ درجه ی سانتیگراد) را دارد. پس در مواردی که نمی توان از پلی وینیل کلرید برای تولید کابل زره دار استفاده نمود ، از عایق XLPE بهره گرفته می شود.

صفحه ی فلزی یا Metallic Screen چیست؟

به منظور اینکه میدان الکتریکی خارج از کابل زره دار نمایندگی کابل برق آرین ابهر در عملکرد کابل اختلال ایجاد نکند ، از صفحه ی فلزی استفاده می گردد. ضروری است که این صفحه به شبکه ی ارت متصل باشد.

صفحه ی فلزی یا Metallic Screen ، دو نقش عمده دارد: اول اینکه جریان های خازنی و چرخشی ایجاد شده در کابل برق آرین ابهر را به شبکه ی ارت منتقل کند و دیگر اینکه مانع از نفوذ رطوبت با لایه ی عایق گردد.

پوشش خارجی کابل زره دار از چه جنسی است؟

در انتها به این نکته اشاره می کنیم که جنس پوشش خارجی کابل زره دار شرکت سیم و کابل آرین ابهر با توجه به نوع استفاده متغیر است و می تواند از نوع پی وی سی ، پلی اتیلن و یا HFFR (Halogen- Free Fire Retardant) باشد. PVC متداول ترین پوشش است ، پلی اتیلن نسبت به پی وی سی انعطاف پذیری کمتری دارد و HFFR در مکان هایی کاربرد دارد که باید در هنگام آتش‌سوزی مقاوم باشند و تولید گاز سمی نکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *