راهنمای خرید انواع سیم و کابل, مقالات

راهنمای خرید کابل مخابرات

راهنمای خرید کابل مخابرات

انتخاب کابل مناسب برای استفاده‌های مخابراتی دارای شرایط و استاندارد‌هایی است که توجه به آن‌ها کمک می‌کند تا انتخاب خوبی داشته باشید. در این مقاله قصد داریم به تمام نکات پیرامون راهنمای خرید کابل مخابرات، انواع کابل مخابرات، ماهیت و کاربرد این کابل‌ها و همچنین بهترین برند‌های تولیدی کابل مخابرات بپردازیم. با ما همراه باشید.

کابل مخابرات چیست؟

کابل مخابرات یا کابل تلفن، کابلی است که در سیستم‌های انتقال داده و شبکه‌های مخابراتی از آن استفاده می‌شود. این کابل وظیفه انتقال اطلاعات و سیگنال‌های مخابراتی را بر عهده دارد و به واسطه استفاده از آن‌ها ارتباط تلفنی و مخابراتی فراهم می‌شود.

کابل‌های مخابراتی از رشته‌های سیم تشکیل شده است که دارای رنگ‌های مشخصی است و به راحتی از هم قابل تشخیص هستند. کابل‌های مخابراتی دارای تعداد زوج‌های متفاوت، سطح مقطع‌های مختلف، روکش‌های متفاوت و کاربرد‌های مختلفی است. بنابراین در زمان خرید کابل مخابراتی دقیقاً باید بدانید که چه کابلی و با چه مشخصات و ویژگی‌هایی مد نظر شما است.

راهنمای خرید کابل مخابراتی

راهنمای خرید کابل مخابراتی

انواع کابل مخابرات

کابل مخابرات از نظر نوع هادی به دو نوع کابل‌های مخابراتی مسی و آلومینیومی تقسیم می‌شود که هریک دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است.

کابل مخابرات مسی: این کابل‌ها دارای هادی از جنس مس هستند و انتقال داده‌ها در آن‌ها به بهترین شکل انجام می‌گیرد. کابل‌های مسی دارای دو نوع روکش هوایی و زمینی هستند.

کابل‌های مخابراتی خود به انواع گوناگونی تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

  • ژله فیلد خاکی (BFC)
  • ژله فیلد کانالی (CFC)
  • ایرکور کانالی (CUC)
  • مهاردار هوایی (SSC)

کابل مخابرات آلومینیومی: کابل‌های آلومینیومی دارای هادی از جنس آلومینیوم هستند. قدرت انتقال داده در آن‌ها در مقایسه با هادی مسی کمتر است. این کابل‌ها شرایط استانداردی ندارد با این حال به دلیل مقرون به صرفه بودن در برخی از مجموعه‌ها از آن‌ها استفاده می‌شود. گاهی برای جلوگیری از به سرقت رفتن کابل‌های مسی از این کابل‌ها استفاه می‌شود.

کابل فیبر نوری مخابرات

این کابل‌ها از رشته‌های سیلیکا و پلاستیک ساخته شده‌اند. از جمله مزایای استفاده از کابل‌های فیبر نوری می‌توان به انتقال سریع داده‌ها اشاره کرد. این نوع کابل‌ها نیز خود دارای دو نوع فیبر نوری داخلی و بیرونی هستند.

روکش کابل مخابرات

از جمله مهمترین نکاتی که در زمان خرید کابل مخابراتی باید به آن دقت کنید، روکش و کاربرد کابل است. کابل‌های مخابراتی از نظر جنس و نوع روکش به دو دسته تقسیم می‌شوند که هرکدام دارای کاربرد‌های ویژه‌ای هستند.

بیشتر بخوانید : 7 مورد از بهترین برند سیم و کابل در ایران را بشناسید

کابل مخابراتی هوایی

این کابل‌ها دارای روکش مستحکمی هستند که در برابر نور، بارندگی، حشرات، گرد و غبار و سایر عوامل محیطی از مقاومت خوبی برخوردارند. این کابل‌ها عموماً با روکش رنگ مشکی عرضه می‌شوند. انعطاف‌پذیری این کابل‌ها پایین بوده و قابلیت خمش کمی دارند و شکننده هستند. از این کابل‌ها عموماً در فضا‌های بیرونی و به شکل هوایی استفاده می‌شود.

کابل مخابراتی زمینی

این کابل‌ها دارای روکش رنگ طوسی هستند و مقاومت آن‌ها در مقایسه با کابل‌های زمینی کمتر است. از این کابل‌ها در محیط‌های داخلی استفاده می‌شود. انعطاف‌پذیری کابل‌های زمینی بیشتر است و کاربرد بیشتری نیز دارند.

کابل مخابراتی شیلد دار

این کابل‌ها که عموماً در آیفون‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند دارای یک فویل و شیلد در ساختار خود است. در این سیم‌های مخابراتی یک لایه فویل آلومینیومی روی زوج سیم‌ها قرار دارد. به این نوع از کابل‌ها، کابل تلفن ضد نویز هم گفته می‌شود که بیشترین کاربرد آن‌ها در سیم کشی آیفون‌های صوتی و تصویری است.

انتخاب نوع کابل مخابراتی باید با توجه به محیط و کاربردی که دارند انجام گیرد.

تعداد زوج‌ها در کابل مخابراتی

در کابل‌های مخابراتی سیم‌های زیادی به صورت زوج قرار دارند که دارای طول‌های یکسان بوده و با ترتیب خاصی در هم تابیده شده‌اند. این ویژگی کمک می‌کند که میزان جذب نویز آن‌ها کم باشد. هریک از سیم‌ها دارای رنگ مخصوصی هستند و زوج‌ها دارای رنگ یکسان هستند. به این ترتیب زوج‌ها به راحتی قابل تشخیص هستند. کابل‌های مخابراتی از دو زوج تا ۲۰۰ زوج در بازار وجود دارند. رنگ‌های اصلی این کابل‌ها را به ترتیب سفید، قرمز، مشکی، زرد و بنفش تشکیل می‌دهد و رنگ‌های فرعی آن نیز به ترتیب آبی، نارنجی، سبز، قهوه‌ای و طوسی است.

بهترین برند‌های تولید کابل تلفن

در حال حاضر کابل‌هایی از برند‌های مختلف در بازار موجود است که به لحاظ کیفیت تولید و همچنین قیمت با هم تفاوت دارند. بهترین برند‌های حال حاضر تولید‌کننده کابل‌های مخابراتی عبارتند از:

قیمت کابل تلفن

یکی از مهمترین موارد در زمان خرید کابل‌های مخابراتی قیمت آن‌ها است. عموماً قیمت کابل‌های مخابراتی با توجه به مواردی چون عداد زوج، سطح مقطع، متراژ، برند، استاندارد‌های تولید، جنس مغزی و …بستگی خواهد داشت.

جمع بندی راهنمای خرید کابل مخابراتی

کابل های مخابراتی انواع گوناگونی دارند که با توجه به ویژگی هایی که دارند کاربرد آنها مشخص می شود. انتخاب نوع کابل مخابراتی عموما با توجه به کاربرد آنها صورت می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *