ما در این مقاله به شرح نکات آموزشی جهت رفع مشکلات برقی ساختمان ها که نباید نادیده گرفته شود می پردازیم شاید شما هم بارها در منزل یا محیط اداری خود با مشکلات برقی دست و پنجه نرم کرده باشید. در این مقاله سعی بر این است که آموزشهایی برای رفع ایرادات برقی چه از نوع بیخطر یا خطرناک آموزش داده شود. رفع مشکلات برقی ساختمان که تقریبا بدون خطر هستند به شرح ذیل می باشد.
رفع مشکلات برقی ساختمان ها
-
آیا پریز شل شده و لق شده در منزل دارید؟
حتماً فیوز برق را قطع کرده و چک کنید که برق داخل پریز نباشد (میتوانید این کار را با استفاده از ولت متر یا مولتی متر انجام دهید). کاور پریز برق را باز کرده و گیرههای پریز را شل کنید و در جای مناسب قرار دهید. سپس پیچ آن را محکم ببندید تا کامل با دیوار درگیر شود. در انتها در پوش پریز را قرار دهید.
-
آیا کلید چراغ شکسته است؟
ابتدا فیوز برق را قطع کنید (اگر فیوز درست را قطع کنید، چراغ خاموش میشود). با استفاده از یک پیچ گوشتیِ دوسو دکمه کلید را خارج کنید. سپس از پیچ گوشتی دو سو برای باز کردن کلید چراغ استفاده کنید. خرید سیم برق متصل به پیچها را برای برق دار بودن یا نبودن چک کنید. اگر برق داشته باشد، آنرا جدا کنید و کلید جدید را وصل کنید .
-
آیا اتصال کوتاه ساده اتفاق افتاده است ؟
برخی از وسایل برقی مثل سشوار میتوانند خطای فرنکانسی یا اتصال کوتاه ایجاد کنند. برای اینکار در صورت پریدن فیوز ابتدا فیوز را به حالت اصلی قرار دهید. مجدداً همان وسیله (مثلاً سشوار) را روشن کنید. اگر دوباره فیوز پرید، مشخص میشود که ایراد از وسیله است، در غیر این صورت سیستم برق کشی مشکل دارد و حتما باید توسط متخصص بررسی شود.
رفع مشکلات برقی ساختمان ها که معمولا پر خطر هستند به شرح ذیل می باشد:
انواع مشکلات برقیِ خطرناک
آیا چراغها در حالِ چشمک زدن یا کم نور شدن هستند؟
این امر میتواند نشانه اتصال ضعیف باشد و ممکن است باعث جرقه زدن بین تجهیزات هم شود. جرقههای متناوب بین اجزا باعث افزایش گرما و حتی آتش سوزی میشود. در این صورت بهتر است با یک متخصص تماس بگیرید.
آیا چراغهای حبابی دائم در حال سوختن هستند؟
اگر تجربه چندین بار ترکیدن حباب چراغ را دارید، ممکن است فکر کنید که به خاطر مصرف بیش از حد، به این روز افتاده است. اما شاید دلیلی جدیتر از مصرف بیش از حد داشته باشد. احتمالاً یک اتصال آزاد در سوکت یا مدار دارید.
آیا پریزها خراب شدهاند؟
پریزهای خراب میتوانند باعث ایجاد اتصال ضعیف و حتی جرقه زدن شوند که در نتیجه سیم کشی برق ساختمان آسیب دیده و ممکن باعث آتش سوزی شود. در این صورت بهتر است با یک متخصص تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید : پنچ مشکل سیم کشی و اتصالات آن ها
آیا کلید و پریزها گرم شدهاند؟
علاوه بر اینکه ممکن است باعثِ ضعیف شدن نور چراغ برق شود، پریزهای برقِ گرم وابستگی بالایی با ایمنی دارد. در این مواقع حتماً باید این مورد توسط کارشناس حرفهای سریعاً بررسی شود. مشکلات برقی فراتر از حد تصور شماست!!! تماس با هرچیزی که به برق ارتباط دارد، شبیه به تماس با یک دیوار خشک نیست. اگر شما ابزار مناسب برای حل مشکلات برقی را ندارید، این مشکلات میتوانند شما را گاز بگیرند. احتمال خطر برق گرفتگی را هیچ گاه نادیده نگیرید.
آشنایی با دلایل اتصالی برق در منزل
یکی از دلایل اتصالی برق در خانه رطوبت است. کنتاکتهایی که در المانهای برق از قبیل کلید و پریز وجود دارند، بر اثر رطوبت یا کارکرد زیاد میسوزند و اتصال موثر خود را از دست میدهند. احتمال دیگر این است که کنتاکتها اتصال کوتاه شوند که خود باعث قطعی در مدار میشود و عیب آن باید رفع شود. از دیگر دلایلی که موجب اتصالی برق در منزل میشود، سیستم روشنایی است.در مدار روشنایی، سرپیچهای لامپ بر اثر گرما، حرارت زیاد و روشن بودن درازمدت، میسوزند و موجب بروز اتصال کوتاه و در نتیجه قطعی برق میشوند.
لوازم برقی مثل چرخ گوشت، مایکروویو، اتو و لوازم خانگی پرمصرف دیگر هم در هنگام روشن بودن میتوانند باعث خرابی شوند. رفع مشکلات برقی ساختمان