قابلیت های کابل کواکسیال که یکی از محصولات شرکت کابل باختر است ، با عنوان COAX نیز شناخته می شود که از آن در انتقال اطلاعات در میان دو نقطه استفاده می شود. این خیلی متداول نیست که یک کابل دو هادی یا رسانا داشته باشد ، اما کابل کواکسیال دارای هادی های داخلی و خارجی است. رسانای داخلی آن به وسیله ی عایق پلی اتیلن پوشانده شده و دیگر هادی آن به وسیله ی (که معمولا از جنس مس است) پی وی سی پوشش داده شده است. دلیل انتخاب PVC به عنوان روکش آن است که از سیم در دمای بالا محافظت می نماید.)
قابلیت های کابل کواکسیال
اگر بخواهیم از برجسته ترین ویژگی های این محصول شرکت کابل باختر نام ببریم (که البته خیلی تخصصی هستند و از آن ها فقط نام می بریم!) ، می توانیم به میزان تضعیف ، امپدانس و کاپاسیتانس (توانایی یک قطعه الکترونیکی برای ذخیره ی انرژی) اشاره نماییم.
بسیار متداول است که از این کابل در نصب آنتن ماهواره استفاده شود و دلیل آن هم این است که کابل کواکسیال ، دوام بالایی دارد و استفاده از آن نیز آسان است.
این محصول نمایندگی کابل باختر که در بازار محبوبیت فراوانی دارد ، سرعت انتقال اطلاعات بالایی ارایه می دهد و از ۴ لایه ی گوناگون تشکیل می گردد:
– یک رسانای مسی که مرکز سیم محسوب می شود و انتقال داده ها ، وظیفه ی این بخش است.
– عایق این بخش که پلاستیک یا پلی اتیلن است.
– هادی خارجی که معمولا یک مفتول مسی بافته شده است و کار آن نیز جلوگیری از تداخل میدان های الکترومغناطیسی می باشد.
– عایق نهایی که عمدتا از جنس PVC است و تمام لا یه های ذکر شده را از آسیب های فیزیکی حفظ می کند.
کابل کواکسیال ارزان است ، نصب آسانی دارد ، کمتر تحت تاثیر میدان های الکترومغناطیسی قرار می گیرد و سرعت انتقال اطلاعات در آن به ۱۰ مگابیت بر ثانیه نیز می رسد. یک مزیت مهم دیگر آن هم این است که سیگنال هدایت شده در فضای میان رسانای داخلی و خارجی حرکت می کند. این امر باعث می شود که کابل کواکسیال شرکت کابل باختر ، در کنار وسایل فلزی قرار گیرد و تداخلی در انتقال اطلاعات به وجود نیاید (مزیتی که در خیلی از کابل ها دیده نمی شود).
البته این کابل نقطه ضعف نیز دارد. خرابی یک کابل در شبکه خطوط انتقال داده کواکسیال باعث می شود که تمامی شبکه مختل شود که از لحاظ هزینه و زمان ، کابران را دچار مشکل می نماید.
انواع کابل کواکسیال
این کابل محصول شرکت کابل باختر را می توان بر اساس میزان مقاومت (امپدانس) و کاربرد تقسیم بندی نمود.
بیشتر بخوانید : استاندارد سیم های افشان
مقاومت ها
– امپدانس ۵۰ اهم: استفاده در انتقال داده ها و ایجاد ارتباطات بی سیم
– امپدانس ۷۵ اهم: استفاده در انتقال سیگنال های ویدیویی
نکته: امپدانس بر مقدار مقاومت کابل در مقابل جریان الکتریکی دلالت دارد.
کاربرد ها
– RF: انتقال سیگنال های رادیویی (در تلویزیون ها نیز محل ورود کابل RF وجود دارد.)
– RG-6: دارای کیزان بیشتر رسانا که باعث می گردد تا کیفیت سیگنال ارسالی بالا رود. به دلیل نازکی آن ، در سقف و دیوار نیز از آن بهره گرفته می شود.
– RG-59: بسیار شبیه کابل پیشین است اما از رسانای نازکتری برخوردار است. اگر فاصله ی زیادی بین نقطه های مورد نظر برای انتقال اطلاعات وجود ندارد ، این کابل گزینه ی مناسبی می باشد.
– RG-11: ضخامت این کابل ، آن را از کابل های دیگر متمایز می کند. این مدل از کابل کواکسیال ، خطای انتقال کمتری نسبت به RG-59 و RG-6 دارد که موجب می گردد تا از این نوع در مسافت های طولانی استفاده شود.
نکته: پیشوند RG که در نام ها نوشته شده است ، مختصر شده ی Radio Guide (هدایت رادیویی) است.
علایم اختصاری نوشته شده بر روی کابل کواکسیال
علایمی بر اساس استاندارد JIS C3501 ، بر روی کابل چاپ می شود که هر حرف معنای خاصی می دهد. در ادامه به آنها می پردازیم.
– کاراکتر اول یک عدد است که قطر تقریبی رسانای عایق شده را نشان می دهد.
– کاراکتر دوم ممکن است C یا D باشد که C یعنی مقاومت ۵۰ اهمی و D یعنی مقاومت ۷۵ اهمی.
– کاراکتر سوم عدد ۲ می باشد که معنای آن کابل با عایق پلی اتیلن خالص است.
– کاراکتر چهارم V یا W است که به وجود یک یا دو لایه شیلد اشاره دارد.
– اگر کاراکتر پنچم وجود داشته باشد ، S یا CS است. S یعنی کابل با هادی داخلی تابیده و CS یعنی کابل با هادی داخلی فولاد مس اندود شده