راهنمای خرید انواع سیم و کابل, مقالات

مزایا و معایب کابل فیبر نوری

مزایا و معایب کابل فیبر نوری

ما در این مقاله به بررسی مزایا و معایب کابل فیبر نوری می پردازیم. در فیبر نوری به جای فلزهای به هم تابیده شده از رشته‌های شیشه‌ای یا پلاستیکی که ت ضخامت آن تنها کمی پهن تر از  از موی انسان می‌باشد، برای انتقال نور استفاده می‌شود. در اوایل سال ۱۸۸۰ الکساندر گراهام‌بل (مخترع تلفن) از فیبر نوری برای انتقال سیگنال‌های صدا بر روی  پرتوی نوری استفاده کرد،

هرچند این امر قبل از تجاری شدن فیبر برای انتقال دیتا می‌باشد،  در واقع مطمئناً بل اطلاعی در زمینه شبکه‌های کامپیوتری نداشته است. کابل فیبر نوری از سریع‌ترین رسانه‌های انتقال برای کابل کشی‌های جدید و ارتقا کابل کشی‌های قدیمی می‌باشد. در ادامه بیشتر به مزایای فیبر نوری می پردازیم.

مزایا و معایب کابل فیبر نوری

مزایای کابل فیبر نوری

  1. کابل فیبر نوری معمولا برای فواصل طولانی به نسبت کابل مسی  ارزان تر  و مقرون به صرفه تر خواهد بود .
  2. قطر کابل فیبر نوری بسیار باریک تر از سیم های مسی است.
  3. به دلیل بالابودن حجم انتقال دیتا نسبت به سیم مسی می توان حجم بیشتری از اطلاعات  و دیتا را به صورت همزمان از طریق آنها مبادله کرد.
  4. (پهنای باند آن بیشتر است) در واقع می توان علت این اختلاف را در سرعت حرکت فوتون ها در فیبرنوری و الکترون ها در کابل های مسی جستجو کرد. بدین معنا که  سرعت حرکت اطلاعات در فیبرنوری کمی کمتر از سرعت نور می باشد. در واقع ۳۱٪ کند تر هستند.
  5. افت سیگنال در کابل های فیبر نوری بسیار کمتر از سیم های مسی است. در مسافت های طولانی افت اطلاعات در فیبرهای نوری بسیار کمتر از کابل‌های مسی می‌باشد، و از دیگر سو به دلیل اینکه افت سیگنال های نوری بسیار کمتر است،
  6. کابل های فیبر نوری انعطاف پدیرترند و طول عمر آن ها به دلیل مقاومت در برابر رطوبت و فرسودگی بسیار  بیشتر از کابل های مسی است.
  7. خطر آتش سوزی در کابل های فیبر نوری وجود ندارد. چرا که هیچ نوع جریان الکتریسیته ای از دورن آنها عبور نمی کند، نور نمی تواند آتش بگیرد.
  8. برخلاف سیگنال های الکتریکی در سیم های مسی، هیچ گونه تداخلی در س.یگنال های فیبرهایی که در کنار یکدیگر قرار گرفته اند،  ایجاد نمی شود و این به معنای عدم نویز در دوربین های مدار بسته و مشاهده تصاویر با وضوح بیشتر است. چون خطر تداخل امواج  وجود ندارد، می‌توان آن‌ها را از کنار کابل‌های فشار قوی و دکل‌های انتقال نیرو و یا ژنراتورهای برق عبور داد.
  9. وزن فیبرهای نوری در مقایسه با سیم های مسی بسیار کمتر است.

 

بیشتر بخوانید : طبقه بندی انواع کابل های الکتریکی

معایب کابل فیبر نوری

  1.  کابل فیبر نوری برای  استفاده در شبکه های معمولی و کوچک بسیار پر هزینه است و مقرون به صرف نمی باشد.
  2. برای نصب فیبرهای نوری و تجهیزات آن به افراد متخصص  و با تجربه نیاز است. اما در نصب سیم های مسی تقریبا اکثر افرادی که آشنایی کمی در این زمینه دارند، می توانند آنها را نصب و راه اندازی کنند.
  3. برای نصب فیبرهای نوری دقت بسیار زیادی مورد نیاز است، حتی برای قطع کردن آن در غیر این صورت زاویه شکست نور تغییر می کند و روند انتقال داده ها دچار اختلال می شود. فیبر داخل کابل بسیار شکننده است. در صورت خم کردن بیش از اندازه کابل، فیبر داخل شکسته و کابل کارایی خود را از دست می دهد، در صورتی که سیم های مسی مقاوم تر هستند .
  4. سیستم های ضبط و انتقال تصویر، پس از بررسی پروژه و در صورتی که تعداد و فاصله دوربین ها از مرکز کنترل زیاد باشد، استفاده از فیبر نوری منطقی و به صرفه است و تصاویر با حداقل افت کیفیت  منتقل خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *