در حال حاضر در ایران منبع تامین مواد اولیه کابل سیلیکونی، همان خمیر سیلیکون می باشد که صد درصد وارداتی می باشد. و در واقع یک فناوری خاص به حساب می آید و ما تکنولوژی تولید آن را در ایران نداریم. و اکثر مواد اولیه آن از آلمان و فرانسه وارد می گردد و بسیار این نیاز احساس می شود که بتوانیم به دانش تولید مواد اولیه دست پیدا کنیم. چرا که اگر زمانی واردات این مواد به هر دلیلی انجام نپذیرد، این صنعت و صنایع وابسته به آن باید کار خود را تعطیل کنند.
کاربردها و ویژگی های سیلیکون در صنعت سیم و کابل برق به عنوان روکش چطور خواهد بود؟ و در قیاس با دیگر مواد مورد استفاده در صنایع سیم و کابل چه ویژگی دارد. از آنجایی که سیم و کابل معمول نتوانسته آن چنان پاسخ گوی نیازهای فن آوری روز باشد. سیم و کابل با روکش سیلیکون،یکی از این گزینه هاست که هر روزه کاربرد گسترده تری پیدا می کند. سیلیکون ماده ای است که اکنون بهترین عایق شناخته شده است و در عین حال پایداری دراز مدت را تضمین می کند. ضمن اینکه این ماده پایین آورنده مصرف انرژی بوده و مقاومت بسیار بالایی در میدان مغناطیسی از خود نشان می دهد.
کاربردهای کابل سیلیکونی در صنایع مختلف
- قطعات خاص صنایع دندانپزشکی و پزشکی،
- آون آزمایشگاهی
- پروفیل های سلیکونی به عنوان عایق مناسب
- در (فورواتوکلاو) در ابعاد و اندازه های مختلف
- استاپر لوله های آزمایشگاهی
- در کابل ها و سیم ها و نوارهای دور شیشه هواپیما
- در لاینر و شیلنگ صنایع شیردوشی
- در وکیوم دور شیشه های ایمنی خودرو
- تیغه های برف پک کن
- واشر سر سیلندر و شیلنگ سرریز آب رادیاتور
- صنایع لوازم خانگی
متاسفانه هنوز در بخش ساختمانی کاربرد کابل های سیلیکونی خیلی مشهود نمی باشد. دلیل آن هم این است که خیلی از افراد اجرایی و برقکاری که وارد صنعت ساختمان شده اند، از دانش کافی برخوردار نبوده و اکثرا به صورت تجربی کار کرده اند.
بیشتر بخوانید : انواع کابل های CCTV
مزیت های سیم کشی ساختمان با کابل سیلیکونی
اگر در سیم کشی یک ساختمان از کابل سیلیکونی استفاده شود در صورت بروز اتصال و آتش سوزی ، سیم کشی سبب آتش سوزی و انتشار آن نمی شود ، حتی اگر دما به بالای ۲۵۰ درجه برسد، به خاطر خاصیت خود اطفایی به سرعت خاموش می گردد. و کم دود و حتی بدون دود سمی هالوژن می باشد. در حال حاضر در کشور های صنعتی اغلب در سیم کشی های ساختمان از سیم ها و کابل های سیلیکونی نسوز استفاده می نمایند. و امروزه در ایران سیستم های فایر آلارم که مورد تایید آتش نشانی است.
می بایست از کابل سیلیکونی ۲×۱/۵ شیلدار استفاده کنند . در شرایط کنونی قیمت تمام شده یکی از فاکتورهای مهم در صنایع ساختمان سازی و حتی صنعتی به حساب می آید. تفاوت قیمت سیم و کابل های سیلیکونی با PVC در چه حدی می باشد؟ و آیا می تواند دلیلی بر استقبال کم باشد؟ تفاوت اصلا قابل ملاحظه نیست. یک قرقره سیم نمره ۵/۲ سیلیکونی که ۱۰۰ متر است. با یک قرقره سیم نمره ۵/۲ PVC استاندارد شاید حدود ۴۰ هزار تومان تفاوت قیمت داشته باشد.
یک ساختمان ۱۰۰ متری به ۵ عدد از این قرقره ها نیاز دارد. که در قیاس با قیمت خود ساختمان اصلا عددی به حساب نمی آید. ولی در عوض شما ایمنی خود را تضمین می کنید هم اکنون در کشور ترکیه تمامی ساختمان ها از کابل های سیلیکونی استفاده می کنند و اصولا PVC منسوخ شده است.
کابل سیلیکونی Thermostab
جنس عایق از نوع سیلیکون رابر ضد شعله با پایداری حرارتی بالا مطابق استاندارد IEC-60331-11 است که جهت کابل های ایمنی با پایداری جریان در شعله آتش مناسب است. پایداری حرارتی اینگونه کابل ها در دامنه دمایی ۶۰- تا ۳۰۰+ درجه سانتیگراد دارای انعطاف پذیری هستند. و در دامنه دمایی ۹۵۰ درجه سانتیگراد دارای انعطاف پذیری کمی بوده
تشکیل سرامیکی نسبتا غیر قابل شکستی را می دهد. و با کاربرد در کوره های ذوب فلزات می باشد از برودت ۵۰- تا ۱۱۰۰+ درجه را تحمل می کند.