راهنمای خرید انواع سیم و کابل

کابل AUX

کابل AUX

کابل AUX چیست؟

کابل AUX یک کابل صدا است که در دو طرفش دو فیش ۳٫۵ میلی متری وجود دارد. از این سیم و کابل لاله زار تهران جهت انتقال صدا استفاده میشود و میتوان گوشی موبایل را به بلندگو وصل کرد.

برای اکثر ما اتفاق افتاده که می‌خواهیم موسیقی موردعلاقه داخل گوشی موبایل یا لپ‌تاپ را با صدایی رسا و بلندتر بشنویم، بنابراین نیاز به رابطی داریم که بتوان گوشی موبایل را به بلندگو وصل کرد. کابل‌های صوتی این کار را برایمان انجام می‌دهند. کابل AUX مخفف کلمه Auxilary، به معنی کمکی است. این کابل در دو طرف خودش جک ۳٫۵ میلی‌متری دارد و می‌توان یک‌طرف آن را به گوشی موبایل، تبلت یا هر دستگاه الکترونیکی دیگری که دارای درگاه ۳٫۵ میلی‌متری است وصل کرد

طرف دیگر آن را به اسپیکر یا استریوی خانگی متصل کرد. از کابل صوتی برای پخش صدا به بلندگو استفاده می‌کنند. یعنی اگر موسیقی موردعلاقه‌تان داخل گوشی موبایل باشد و رادیو پخش ماشین دارای درگاه ۳٫۵ میلی‌متری باشد، می‌توان به‌راحتی توسط این کابل موسیقی را از باند ماشین گوش کرد.

اجزای تشکیل دهنده کابل AUX

کانال های صوتی دارای دو حالت مونو و استریو میباشند. در حالت مونو تمامی صدا در یک اسپیکر تولید میشود. اما در استریو صدا بین دو اسپیکر تقسیم شده و صدای بهتری تولید میشود. کابل AUX توانایی انتقال دو کانال صوتی را دارد. این بدان معناست که میتواند صدای استریو را انتقال دهد. در داخل کابل های AUX سه سیم وجود دارد که یکی برای کانال چپ، دیگری برای کانال راست و آخری هم مشترک بین چپ و راست است.

صدای مونو و استریو به چه معناست؟

صدای مونو:

صدای مونو، که همچنین با نام مونوفونیک یا تک صوتی شناخته شده، قدیمی‌ترین و ساده‌ترین روش ضبط و بازپخش صدا می‌باشد. در آن، تمام سیگنال‌های مختلف صوتی با هم آمیخته و به یک کانال صوتی منفرد تبدیل می‌شوند و از این رو، بر آن نام مونو (منفرد یا تک) گذاشته شد.
ضبط صدای مونوفونیک معمولاً با استفاده از یک میکروفون واحد انجام می‌شود اما ممکن است برای سیم و کابل متال بازپخش صدا بیش از یک اسپیکر مورد استفاده قرار گیرد.

ذکر این نکته دارای اهمیت است که گرچه اسپیکرهای متعددی می‌توانند در خروجی مورد استفاده قرار گیرند، اما همگی آنها صدای یکسانی را باز تولید می‌کنند به این دلیل که در ضبط تنها از یک کانال استفاده شده است. سیگنالهای صوتی چند کاناله نیز می‌توانند با یکدیگر آمیخته و به یک کانال واحد تبدیل شوندتا یک خروجی مونو را فراهم آورند.

یکی از مشخصه‌های مهم یک سیستم مونوفونیک این است که تمام اسپیکرها صدای یکسانی را تولید یا خارج می‌کنند در یک سیستم مونو که به خوبی طراحی شده باشد، بلندگوها قادر به بازپخش سطوح صدایی یکسانی هستند. ارزان‌تر بودن اسباب و پیاده سازی فن آوری مونوفونیک، همچنین به طور گسترده‌ای در وسایل کاربردی تک اسپیکره مانند تلفن، تلفن همراه، سمعک، و غیره استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید : انواع اشکالات در سیم و کابل ها

 

صدای استریو:

صدای استریو یک تکنولوژی نسبتاً جدیدتری است. از زمان طرح اولیه‌ی آن، جانشین و جایگزین فن آوری صدای مونو در اکثر برنامه‌های کاربردی شده است. سیستم‌های استریوفونیک دارای دو کانال سیگنال صوتی مستقل و مجزا می‌باشند. سیگنال‌های صدایی که در این سیستم‌ها تولید می‌شوند، دارای ارتباط سطحی و فازی ویژه‌ای در میان خود هستند. این امر اجازه می‌دهد تا سیستم‌های استریو با دقت بیشتری محیط ضبط واقعی را در بازتولید صدا شبیه سازی نمایند. ضبط‌های استریو معمولاً به بیش از یک میکروفون نیاز دارند.

موقعیت و محل قرار گرفتن هر یک از این میکروفن‌ها بسیار حیاتی است. جهت ضبط مطلوب صدا، لازم است که کل منطقه ضبط را پوشش دهند و نیاز است به هر منبع صدا در حالی که به دو کانال استریو تقسیم می‌شوند، اولویت یکسانی داده شود. این کار باعث می‌شود ضبط استریو بسیار پیچیده‌تر از ضبط مونو گردد. به طور مشابه، لازم است صدای استریوی ضبط شده به طور کامل به دو کانال تقسیم گردند که این دو هم در اسپیکرهای خروجی سیستمهای استریو بکار برده می‌شوند.

این کار موجب طراحی یک سیستم خروجی استریوی خوب می‌گردد که در مقایسه با سیستم خروجی مونو بسیار چالش برانگیزتر می‌باشد.
در یک سیستم استریو، ظاهراً هر اسپیکر صدای مختلفی تولید می‌کند. شنونده متوجه این تفاوت می‌شود به این دلیل که برخلاف سیستم‌های مونو، سیستم‌های استریو کانالهای صوتی متفاوتی را از طریق اسپیکرهای مختلف تولید و خارج می‌سازند. این کار امکان ایجاد تصویر واقعی از ضبط اصلی در مقابل شنونده را فراهم ساخته که خود در زمان بازپخش ضبط‌های واقعی از اجراهای زنده مفیدند.

شنونده قادر خواهد بود تا موقعیت‌های سازهای مختلف روی صحنه را از طریق صداهای مختلفی که از اسپیکرهای استریو شنیده می‌شوند تجسم نماید که این کار به طور قابل توجهی تجربه‌ی شنیدن را بهتر می‌کند. در حالی که گوش دادن به موسیقی از پیش ضبط شده در سیستم‌های استریو همچنین کاربر را قادر می‌سازد درک بیشتری از عمق صدا داشته باشد. از این رو، این سیستم‌ها منحصراً جهت هم ضبط و هم پخش موسیقی و صدا در فیلم بکار می‌روند.

نتیجه گیری:

عبارت AUX مخفف کلمه AUXiliary هست که در اکثر مواقع به معنی کمکی هست مثلا دنده کمکی رو همه شما شنیدید. در زبان انگلیسی به آن Auxiliary Gearbox گفته میشود. در مورد کابل AUX هم همین گزینه صدق میکند. به صورت مخفف AUX نوشته میشود و تلفظ صحیح آن، بیان کردن ۳ حرف به صورت جداگانه است . یعنی بصورت ” اِی یو اکس ”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *